20 έξυπνες σκέψεις για την μετακίνηση, την τσέπη και τη ζωή σου

Πόσο "έξυπνη" είναι η πόλη που ζεις; Πόσο έξυπνα μετακινείσαι σε αυτή; Mαζέψαμε 20 έξυπνες σκέψεις για να κάνεις οικονομία, να μετακινείσαι πιο εύκολα και να ζήσεις σε μία ανθρώπινη πόλη.

Ποιοι υποστηρίζουν την προσπάθεια μας

Στην Ελλάδα ο συνεπιβατισμός και η συνοδήγηση έχουν νομοθετηθεί με αφορμή τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη και τα ευφυή συστήματα μεταφορών (ΕΣΜ-ITS), ενώ υποστηρίζονται από πολλούς Οργανισμούς και Φορείς.

τι πληρώνεις στο Poolit

Είτε είσαι Pooler (οδηγός) είτε συνεπιβάτης, εδώ θα μάθεις τα πάντα για το τι πληρώνεις για τη χρήση του Poolit, αλλά και πόσα χρήματα εξοικονομείς.

Birth of the pool(it)

Το carpooling γεννήθηκε στην Αμερική κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο για οικονομία καυσίμων, αλλά έγινε ακόμα πιο διαδεδομένο την δεκαετία του 70’ λόγω της κρίσης. Πώς μπορεί να βοηθήσει στην Ελλάδα του σήμερα;

συμβουλές για ένα καλό Poolitαξίδι

Ίσως δεν έχεις ξανακάνει ridesharing πριν από το Poolit...ίσως και να είσαι βετεράνος! Σε κάθε περίπτωση όμως είναι καλό να ακολουθήσεις τους παρακάτω απλούς κανόνες για μία καλύτερη εμπειρία.

γιατί δημιουργήσαμε το Poolit

Σε μία καθημερινή βόλτα στην πόλη (στην Ελλάδα της κρίσης) θα δούμε πως τα περισσότερα οχήματα κινούνται μόνο με τον οδηγό. Αν ρωτήσουμε όμως τυχαία κάποιον αν πιστεύει ότι το ridesharing είναι καλό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαντήσει θετικά. Η ομάδα του Poolit θέλει να παντρέψει την τεχνολογία με το συνεπιβατισμό και να γεφυρώσει το χάσμα!