τι πληρώνεις στο Poolit

Ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει το Poolit είναι για να εξοικονομεί χρήματα σε Poolers (οδηγούς) και συνεπιβάτες. Μάθε πόσα χρήματα γλιτώνεις και πόσα πρέπει να πληρώνεις για τη χρήση της υπηρεσίας.

Το συνολικό ποσό που σώζεται μέσω carpooling/ridesharing κάθε χρόνο στην Αμερική είναι $1.1 δις.

Statistic Brain βάσει δεδομένων από Commuter Solutions και Green Living

Τι πληρώνεις και τι γλιτώνεις σαν Pooler

 • Με το Poolit βγάζεις μέχρι και €6.000 το χρόνο (ή €500 το μήνα), καλύπτοντας τα έξοδα του οχήματός σου. Για παράδειγμα αν πηγαίνεις από Σύνταγμα έως Κηφισσιά θα μπορούσες να καλύψεις €5.30, ενώ από Φάληρο έως Γλυφάδα €2.70.
 • Για τη χρήση της τεχνολογίας του Poolit δεν πληρώνεις τίποτα άλλο παρά 25% του κόστους που καλύπτεις. Καμία χρέωση για εγγραφή, καμία "συνδρομή" και καμία δέσμευση.
 • Έχουμε κάνει τις πληρωμές εύκολες για σένα: Κάθε Pooler έχει ένα ηλεκτρονικό λογαριασμό. Κάθε φορά που ένας επιβάτης πληρώνει με κάρτα, τα χρήματα μεταφέρονται στον λογαριασμό σου και σου αυξάνουν το υπόλοιπο. Μετά από κάθε Poolitαξίδι, αφαιρείται αυτόματα 25% του ποσού που γλίτωσες από αυτό το υπόλοιπο (και το μισό ευρώ που σου δίνει ο επιβάτης επιπλέον για τη χρήση της εφαρμογής από αυτόν). Όταν ο λογαριασμός σου δεν έχει υπόλοιπο (ή έχει αρνητικό), θα σε ενημερώσουμε άμεσα και μπορεί να σταματήσουμε την πρόσβασή σου στην κοινότητα (και την εφαρμογή). Για να ανεβάσεις το υπόλοιπό σου υπάρχουν 2+1 λύσεις:
  • ζητάς από τον συνεπιβάτη σου να πληρώσει ηλεκτρονικά με οποιαδήποτε κάρτα (και όχι με μετρητά) και έτσι μεγαλώνει το υπόλοιπό σου (αυτό πρέπει να φροντίσεις να γίνεται πριν γίνει μηδέν ή αρνητικό).
  • μας ενημερώνεις για να βάλουμε υπόλοιπο στο λογαριασμό σου με τη χρήση οποιαδήποτε κάρτας σου (αναλήψεων, πιστωτικής, προπληρωμένης).
  • Tip από βετεράνο Pooler: οργανώνεις ένα Poolitαξίδι με τον εαυτό σου, χρησιμοποιείς κάρτα σαν συνεπιβάτης και μεταφέρεις τα χρήματα στο λογαριασμό σου. Δε θα έχεις τις συνήθεις χρεώσεις και θα μεταφερθεί ολόκληρο το ποσό.
 • Παράδειγμα: Δέχεσαι €10+0.50 με κάρτα από ένα συνεπιβάτη και €10+0.50 μετρητά από κάποιον άλλο. Άρα παίρνεις €10.50 στο χέρι και €10.50 στον Poolit λογαριασμό σου. Η χρέωση της υπηρεσίας θα είναι:
  • €0.50 x 2 = €1
  • 25% από το συνολικό ποσό, άρα 25% x €(10+10) = €5
  • Συνεπώς θα πάρουμε €1 + €5 = €6 από τον Poolit λογαριασμό σου και θα σου μείνουν €10.50 - €6 = €4.50 ευρώ για επόμενες πληρωμές
  • Αν ο συνεπιβάτης χρησιμοποιήσει κάποιο promo κωδικό σε ηλεκτρονική πληρωμή, εσύ παίρνεις όλο το ποσό στον Poolit λογαριασμό σου. Αν ο συνεπιβάτης κάνει το ίδιο με μετρητά, η διαφορά μπαίνει στον Poolit λογαριασμό σου. Έτσι, δεν χάνεις ποτέ τίποτα!
 • Τι πληρώνεις και τι γλιτώνεις σαν συνεπιβάτης

  • Με το Poolit μπορείς να κινηθείς τόσο οικονομικά που δεν θα το πιστεύεις! - πολύ πιο οικονομικά από το να αγοράσεις και να συντηρήσεις το δικό σου όχημα! Για παράδειγμα, θα μπορούσες να πας από Σύνταγμα έως Κηφισσιά με €5.30, και από Φάληρο έως Γλυφάδα με €2.70. To κόστος αυτό το δίνεις στον Pooler σου για να τον βοηθήσεις να καλύψει τα έξοδα του οχήματός του και μπορείς να το κάνεις με κάρτα (αναλήψεων, πιστωτική, προπληρωμένη) ή μετρητά.
  • Το Poolit ζητά μόνο μισό ευρώ κάθε φορά που ολοκληρώνεις ένα Poolitαξίδι με τη χρήση της εφαρμογής. Το μισό ευρώ συνυπολογίζεται στο κόστος που θα πληρώσεις στον οδηγό σου και παρακρατείται από τον λογαριασμό του.
  • Ρώτησε τον Pooler σου αν προτιμά μετρητά ή κάρτα σε σχέση με το αν έχει υπόλοιπο ή όχι στο λογαριασμό του. Βοηθάς έτσι στο να δουλεύει καλύτερα η κοινότητα και η εφαρμογή!

  Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε να καταλάβεις τι κερδίζεις και τι πληρώνεις με το Poolit. Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να στείλεις ένα email στο Pooler Support αν είσαι Pooler και στο Rider Support αν είσαι συνεπιβάτης.