γιατί δημιουργήσαμε το Poolit

Αν ρωτήσουμε τυχαία κάποιον αν πιστεύει ότι το ridesharing (συνεπιβατισμός) είναι καλό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαντήσει θετικά. Όλοι ξέρουμε πως βοηθάει να γλιτώσουμε χρήματα, να μειώσουμε την κίνηση, να προστατέψουμε το περιβάλλον και να έρθουμε πιο κοντά με τους συμπολίτες μας.

Ταυτόχρονα όμως, σε μία καθημερινή βόλτα στην πόλη (στην Ελλάδα της κρίσης) θα δούμε πως τα περισσότερα οχήματα κινούνται μόνο με τον οδηγό. Φαντάσου όλες αυτές τις κενές θέσεις που κινούνται μαζί τους! Η ομάδα μας σκέφτηκε πολύ, μελέτησε όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού σε αυτό τον τομέα και κατέληξε ότι αυτό που λείπει είναι η τεχνολογία που μπορεί να κάνει εύκολο, ζωντανό και άμεσο το ridesharing.

Μέχρι σήμερα για να κάνεις carpooling στην Ελλάδα έπρεπε (στο καλύτερο σενάριο) να μπεις σε ένα website, να βάλεις τα στοιχεία των διαδρομών που κάνεις και να περιμένεις να μπει στο ίδιο website κάποιος που θέλει να μετακινηθεί την ίδια ώρα με σένα, από και προς το ίδιο σημείο. Τι γίνεται όμως αν φύγεις 10' νωρίτερα ή αργότερα; Αν δεν ξέρεις πότε ακριβώς θα τελειώσεις τη δουλειά σου; Αν πέσεις στη κίνηση; Μήπως μπορείς να βοηθήσεις κάποιον που δεν κάνει όλη τη διαδρομή, αλλά ένα κομμάτι της; Πώς μπορείς να ενημερωθείς για το ποιοι συνεπιβάτες είναι αυτή τη στιγμή δίπλα σου και να τους ενημερώσεις για το που βρίσκεσαι εσύ; Πώς έρχεσαι σε επικοινωνία μαζί τους μέσα από το όχημά σου; Πώς ψάχνεις ένα οδηγό όταν είσαι στο δρόμο; Το πρόβλημα αυτό γίνεται πιο εμφανές όταν σε πιθανές απεργίες των ΜΜΜ, υπάρχουν πολλοί που ψάχνουν για carpooling μέσω Twitter...Αυτό και αν είναι δύσκολο να οργανωθεί!

Περίπου 44% όλων των μετακινήσεων στην Αμερική γίνονται με carpooling, ενώ το συνολικό κόστος μετακίνησης είναι €2.81 ανά χιλιόμετρο.

Statistic Brain βάσει δεδομένων από Commuter Solutions και Green Living

Ο στόχος του Poolit είναι να μην οδηγεί ποτέ κανείς μόνος!. Δύσκολο, αλλά ακόμα και στα μισά να φτάσουμε θα είναι μεγάλο και πολλαπλό κέρδος για όλους. Το Poolit:

  • Είναι μία κοινότητα συνεπιβατισμού που υποστηρίζεται από την τελευταία τεχνολογία smartphones και σε φέρνει σε επαφή με πιθανούς συνεπιβάτες και οδηγούς άμεσα και ζωντανά μέσα από το κινητό σου.
  • Σου δίνει τη δυνατότητα για γρήγορες, εύκολες, οικονομικές και ασφαλείς μετακινήσεις, φέρνοντας τις πόλεις του μέλλοντος πιο κοντά στο σήμερα.
  • Παρέχει δυνατότητα για ridesharing με αυτοκίνητο ή μηχανή για να διαλέξεις εσύ πώς θες να μετακινηθείς στην πόλη.
  • Απευθύνεται σε σένα που θέλεις να υποστηρίξεις την Ελληνική οικονομία και το περιβάλλον, γιατί έχεις ενέργεια και πιστεύεις ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει εσένα και τους γύρω σου.
  • Σε βοηθάει να γλιτώνεις χρήματα και χρόνο στις μετακινήσεις σου.
  • Σου επιτρέπει να πας εκεί που θες να είσαι - με την οικογένεια, τους φίλους σου, στο happening της πόλης - σε όλες τις μεγάλες ή μικρές στιγμές της ζωής σου.
  • Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να στείλεις ένα email στο Pooler Support αν είσαι Pooler και στο Rider Support αν είσαι συνεπιβάτης.